Reikės:
140 g sviesto
140 g cukraus
200 g miltų
1 a.š. sodos
100 ml natūralaus jogurto (naudojom vyšnių skonio)
2 kiaušinių
vanilinio cukraus
tirštos uogienės arba džemo
Gamyba:
Ištirpinti sviestą, atidėti, kol pravės. Į vieną dubenį suberti miltus, sodą ir cukrų bei vanilinį cukrų. Kitame sumaišyti kiaušinius ir jogurtą. Į miltus supilti jogurto-kiaušinių masę ir ištirpintą atvėsusį sviestą. Viską išmaišyti.
Keksiukų formeles iki pusės pripildyti tešla, įdėti po 0,5-1 šaukštelį džemo ar uogienės (mes dėjom vyšnių iš uogienės) ir – vėl tešlos. Tiesa, tešla pučiasi, tad formelių nepripildykit iki pat viršaus.
Dėti keksiukus į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-30 min.
Keksiukus atvėsinti ir apvolioti cukraus pudroje. Bet mums ir be jos skaniai susivalgė 🙂
Įvertinimas: labai skanūs keksiukai. Ypač patiko tai, kad viršus – traškus, o dugnas minkštutis. Būtinai gaminsime dar…
Parašykite komentarą