Reikės:
stiklinės žaliųjų (arba kitokių) sausų lęšių (reikės daiginti)
kelių nuluptų bulvių
saujos kruopų mišinio (perlinės kruopos, pupelės ir pan.)
vienos didelės (ar dviejų mažesnių) morkos
apie 1-2 l sultinio (naudojam natūralų, užšaldytą)
svogūno
prieskonių – kario, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų,
Gaminimas:
Pirmiausiai lęšius reikia sudaiginti (procesas pakankamai aiškiai aprašytas čia).
Kruopas išmirkyti (greičiau išvirs).
Į puodą supilti sultinį, užkaisti. Įdėti nuluptą ir įpjautą svogūną, kvapiuosius pipirus. Sudėti išmirkytas kruopas, smulkiai pjaustytas bulves.
Tuo tarpu į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, įkaitinti. Suberti prieskonius (pradedant nuo stambiausių), šiek tiek pakepinti (labai trumpai).
Į keptuvę su prieskoniais sudėti sutarkuotą morką. Dar šiek tiek pakepinti, viską sudėti į kunkuliuojančią sriubą. Suberti lęšius ir virti, kol viskas išvirs.
Pagardinti druska, pipirais, (jeigu mėgstate aštriau – galima įdėti ir čili).
Skanaus!
Įvertinimas: Skani sriubytė. Dar gaminsim kada!
Parašykite komentarą