mūsų asmeninis blogas

2013-03-03 12.59.33_600

Reikės:

stiklinės žaliųjų (arba kitokių) sausų lęšių (reikės daiginti)
kelių nuluptų bulvių
saujos kruopų mišinio (perlinės kruopos, pupelės ir pan.)
vienos didelės (ar dviejų mažesnių) morkos
apie 1-2 l sultinio (naudojam natūralų, užšaldytą)
svogūno
prieskonių – kario, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų,

Gaminimas:

Pirmiausiai lęšius reikia sudaiginti (procesas pakankamai aiškiai aprašytas čia).
Kruopas išmirkyti (greičiau išvirs).

Į puodą supilti sultinį, užkaisti. Įdėti nuluptą ir įpjautą svogūną, kvapiuosius pipirus. Sudėti išmirkytas kruopas, smulkiai pjaustytas bulves.

Tuo tarpu į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, įkaitinti. Suberti prieskonius (pradedant nuo stambiausių), šiek tiek pakepinti (labai trumpai).

Į keptuvę su prieskoniais sudėti sutarkuotą morką. Dar šiek tiek pakepinti, viską sudėti į kunkuliuojančią sriubą. Suberti lęšius ir virti, kol viskas išvirs.

Pagardinti druska, pipirais, (jeigu mėgstate aštriau – galima įdėti ir čili).

Skanaus!

Įvertinimas:  Skani sriubytė. Dar gaminsim kada!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: