mūsų asmeninis blogas

Sung Choi Bao

Visai nesudėtingas azijos įkvėptas užkandis… 

Reikės:

Gūžės Iceberg salotų arba pekino kopūsto
Šlakelis sezamo, žemės riešutų ar kito aliejaus
~300 g smulkintos kiaulienos arba paukštienos (kuo liesesnis, tuo geriau)
Smulkinto svogūno
Šaukštas smulkinto imbiero
Poros skiltelių česnako (smulkintų)
Čili pipiriuko (be sėklų, smulkiai susmulkinto)
Poros šaukštų austrių padažo
Poros šaukštų sojų padažo
Keleto smulkintų svogūnų laiškų

Gamyba:

Pirmiausiai reikia viską pasiruošti (susismulkinti, susidėti patogiai ir pan.), nes viskas vyks labai greitai…

Keptuvėje (wok’e arba paprastoje) įkaitinti aliejų (kol pradės rūkti). Į keptuvę suberti svogūną, česnaką, imbierą, čili ir faršą.

Kai faršas jau beveik iškepęs, įpilti sojos ir austrių padažus.

Padažai pradės burbuliuoti ir austrių padažas sutirštins padažą. Galima papildomai pridėti druskos/pipirų, jeigu trūksta.

Į dubenėlį įdėti salotos lapą, į kurį sukrėsti mėsos įdarą.

Valgyti rekomenduočiau tiesiai su lapu.

Skanaus!

Įvertinimas: patiekalas tikrai skanus. Ypač skanu turėtų būti, pvz. iškyloje. Gal tiesiog dėl valgymo patogumo galima dėti mažiau mėsos.

Comments on: "Sung Choi Bao" (1)

  1. jei konkrečiau, tai kiniškas patiekalas, o dar tiksliau – kantonietiškas😉 Juo dažnai Kantone pradedami banketai – mėgstamas “starteris”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: