Seniai norėjosi paragauti garsiųjų makaronų su sūriu.
Štai ir receptas…
Originali idėja čia.
Reikės (2 porcijoms):
pusės pakelio (200-250 g) makaronų
druskos (makaronams virti)
~100 g sūrio vokeliuose (gavosi, lygtais 5 vokeliai)
nepilna stiklinė pieno (~170 ml)
Gamyba:
Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje (dažniausiai stengiuosi virti 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės).
Ant mažos kaitros kitame puode užkaisti pieną. Kai pienas sušyla, sudėti sūrio lapelius (aš tai dar į 2-3 dalis suplėšiau).
Maišyti, kol sūris išsilydo, tačiau neleisti užvirti.
Į skystą pieno-sūrio mišinį sudėti nukoštus makaronus, gerai išmaišyti, kad sūris apliptų makaronus.
Palaukti, kol mišinys pravėsta ir pradeda tirštėti.
Galima apibarstyti priekoninėmis žolelėmis. Skanaus!
Parašykite komentarą