mūsų asmeninis blogas

Pica ant akmens

Pica – skanus dalykėlis, tačiau picerijoje arba susimokėsi
“pagal pilną programą“ arba gausi “akcijinį“ tešlos gabalėlį
su pomidorų padažu ir mėsos pėdsakais…

Taigi naminė picukė… Ne per seniausiai pavyko “susiorganizuoti“ granitinę plokštę,
telpančią į orkaitę. Apie tai plačiau papasakosiu kitą kartą…

Dabar – arčiau reikalo.

Produktai:

miltų (500g) – (dažniausiai iš puskilio miltų tešlos gaunasi dviem picoms)
mielių (naudoju šviežias, apie 10g)
vandens (apie stiklinę-dvi)
druskos
aliejaus

Uždėjimui ant viršaus (čia jau skonio reikalas):
pomidorų padažo, prieskonių “picai“ (raudonėlis, bazilikai, čiobreliai, …),
fermentinio sūrio, pomidorų…

Gamyba:

Pirmiausiai reikia “aktyvuoti“ mieles – įpilti šilto vandens ar vandens, įdėti šaukštelį cukraus – palaukti kol suputos.

Miltuose padaryti duobutę, įpilti vandens, įberti žiupsnelį druskos, supilti mieles. Maišyti, kol tešla bus minkšta, puri,šiek tiek gali lipti prie rankų. Ant tešlos užpilti aliejaus (paskirstyti ant visos tešlos), uždengti drėgnu rankšluosčiu, padėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla padvigubėja, atgnybti reikiamą kiekį tešlos, kaip mokate (rankomis, ore, kočėlu, …) paskirstyti ant kepimo formos (ar ant ko kepsite), patepti vidurį pomidorų padažu, šauti į gerai įkaitintą orkaitę, kepti 5–10 minučių, kol pagrindas sutvirtėja.

Sudėti priedus ir atgal į orkaitę. Kepti kol sūris išsilydys ir šiek tiek pagels.

Skanaus!

Comments on: "Pica ant akmens" (12)

  1. Andrius M said:

    isduokit paslapti: kur isigyti picos akmeni ?

    • Isduosiu paslapti. 🙂
      Susirandat, kas gamina paminklus ir paprasot ispjauti XX*XX*1,5 cm (plotis*gylis*storis – pagal orkaites dydi) granito akmeni ir viena puse nupoliruoti.
      Visa paslaptis. Galima ir storesni akmeni – bus stipresnis, taciau ilgiau kais…
      Dar maciau ebay’uje yra, bet kaina su siuntimais tai panasi gautusi, kas ir pas paminklininkus…

  2. gemaite said:

    O ar pasiteisino šis akmuo?

  3. gemaite said:

    tai tada reikės kepimo popierų tiesti, nes pabarsčius miltais formą, miltai išbyrės, ar aš nesupratau ko nors.

    • O kur parasyta barstyti miltais?
      As rasiau patepti aliejumi…
      Galu gale, kadangi skarda su skylutemis, tai reikia, kad miltai butu tik ten, kur skarda, taigi logiskai mastant, ten, kur skylutes, miltu nereikia… 🙂

  4. gemaite said:

    Sveiki, man niekaip neišeina tokios oro pūslės, kaip nuotraukoje,gal miltai netinkami?

    • Man atrodo, kad pusles ir neiseis, jeigu orkaite “normali“ 🙂

      Nes sita pica kepta musu senukej 1946 m. gamybos dujineje orkaiteje, kur, budavo, ijungi iki maksimumo ir kaitindavo non-stop – tikrai pasiekdavo labai auksta temperatura. Dabartine, deja, pasiekia savo maksimalia temperatura, ir sustoja kaitinti…

      Manau, kad tai ir yra priezastis. Nes dabartineje orkaiteje kiek kepiau, neisena tokios…

  5. gemaite said:

    o akmenį reikia pirmiausiai įkaitinti?

    • Taip.
      Jeigu kepate su akmeniu, akmenį reikia įkaitinti “iki maksimumo“ ir, naudojantis kazkuo panasaus i lize (as naudoji tiesiog fanieros gabala), uznesti ant akmens.

Parašykite komentarą