mūsų asmeninis blogas

Nors Velykas šventėme prieš savaitę, rytoj – Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykomis (Velykėlėmis), todėl tai puiki proga iškepti šį šaunų Velykinį-Atvelykio avinėlį 🙂

Originalus receptas čia.

Tešlai:

Miltų  500 g (dėjau šiek tiek mažiau – per kieta tešla pasirodė)
Sausų mielių 1 pakelis (naudojau ~15 g “šlapių“)
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 1 maišelis (porą šaukštų įdėjau)
Apelsino žievelė (neturėjau)
Žiupsnelis druskos (margarinas su druskos skoniu, nedėjau)
Kiaušinis
Margarino “VILNIUS“ kambario temperatūros 100 g
Šilto pieno 200 ml
Papuošimui:

Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
(kadangi pamiršom nupirkti, teko paimprovizuoti – moliūgo sėkla labai įdomiai atrodė)
Cukraus pudra (neprireikė)

Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno  (iš bendro kiekio). Palaukti, kol suputos. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ir statyti šiltai, kol tešla padvigubės (priklauso nuo temperatūros, drėgmės ir t.t.). Tešlą rekomenduojama uždengti vandeniu suvilgytu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų.

Perminkyti tešlą, iškočioti apie 7-10 mm storio blyną. Uždėti TRAFARETĄApipjaustyti.

Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Įklijuoti akytę.

Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti 30 min.

Gardaus atvelykio stalo!

Comments on: "Velykinis-Atvelykio avinėlis" (3)

  1. peleda said:

    koks simpatiskas 🙂

  2. Justė ;) said:

    labai simpatiškas 🙂

Parašykite komentarą