mūsų asmeninis blogas

2013-03-30 20.24.11_

Reikės:

1 pakelio (~200 g) migdolų
pilnos saujos žemės riešutų
pilnos saujos saulėgrąžų
nepilnos saujos sezamo sėklų
1 pakelio (~150 g) džiovintų datulių
1 pakelio (~200 g) džiovintų abrikosų
1 kg varškės (galima naudoti jau trintą arba pertrinti paprastą, įpilant pieno, kad nebūtų varškės kruopelių)
2 apelsinų (dar 1-2 papildomai papuošimui)
nedidelės kekės vynuogių (saldžių)
kelių saldžių bananų
~30 g želatinos (manau turėtų užtekti tiek, kiek skirta 1 litrui skysčio)
1 didelio arba 2 mažų kiaušinių

P. S. Iš nurodyto produktų kiekio išėjo 2 maždaug 24 cm skersmens tortai

Gamyba:

Jeigu migdolai su luobele, pirmiausiai reikia juos nulupti (užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti porą minučių ir suberti į šaltą vandenį) ir lengvai patrynus tarp pirštų „išvažiuoja“ migdolas.

Migdolus išdžiovinti (orkaitėje arba, jeigu turit daugiau laiko, galima ir virtuvėje palikti per naktį išdžiūti).

Žemės riešutus, saulėgrąžas, sezamo sėklas atskirai pakepinti sausoje keptuvėje (be riebalų). Tik stebėkit, kad neprisviltų.

Datules, abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais.

Smulkintuvu („blenderiu“) atskirai sutrinti riešutus, saulėgrąžas ir sezamus.

Viską berti į dubenį. Įdėti maždaug pusę abrikosų ir datulių. Įmušti kiaušinį(-ius). Išmaišyti. Turi gautis trupininė, bet ne trapi, šiek tiek limpanti, tešla (nes kitaip pagrindas gausis labai sausas ir trapus – bus sunku išimti iš formos ir pan.).

Įkaitinti orkaitę iki 180 C.

Į kepimo formą įtiesti kepimo popieriaus, patepti šlakeliu aliejaus.

Sudrėkinti rankas (kad tešla taip neliptų) ir plonu tešlos sluoksniu iškloti formos dugną ir šonus. Gerai paspausti.

Pašauti pagrindą į orkaitę ir kepti apie 20 minučių, kol sutvirtės ir gražiai paruduos.

Kol kepa padas, galima pradėti ruošti įdarą.

Pagal instrukcijas išbrinkinti želatiną.

Pertrinti (jeigu netrinta) varškę, sudėti gan smulkiai supjaustytus vaisius (apelsinus, bananus, vynuoges), likusias datules su abrikosais.

Iškepusį pagrindą atvėsinti.

Ištirpinti želatiną. Atvėsinti. Vos jai pradėjus tirštėti, plona srovele supilti į varškės-vaisių masę ir gerai išmaišyti. Supilti ant atvėsusio pagrindo, išlyginti paviršių.

Padėti šaltai ir leisti sustingti (geriausia – per naktį).

Varškei sustingus galima valgyti arba papuošti ir tada valgyti 🙂

Jeigu puošiate vaisiais (kaip mes), tam, kad vaisiai neapdžiūtų, galima juos patepti arba užpilti žele sluoksniu: skaidria želatina (balta, skaidri, pvz., Dr. Oetker) neturi tokio stipraus želatininio skonio) arba pasigaminti patiems: želatiną sumaišyti su vaisių sultimis.

Skanaus!

Įvertinimas: labai liuks! Tikrai gaminsim ir gaminsim!

Comments on: "Tortas be cukraus ir miltų" (1)

  1. Atrodo ispudingai. Gardus receptas!:)

Palikti atsakymą: Sonata V. Atšaukti atsakymą