mūsų asmeninis blogas

Reikia:
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojom Mantingos, 6 lapelių);
1 baltymo aptepimui.

Kremui:
300 ml peno;
100 g cukraus:
2 trynių;
30 g miltų:
50 g sviesto;
1 a. š. vanilinio cukraus.

Gamyba:

Tešlą atšildyti. Kiekvieną lapelį perpjauti pusiau, kad gautųsi kvadratas. Tada kiekvieną kvadratą įpjauti ~5 mm nuo krašto, du priešingus kampus paliekant neįpjautus kaip parodyta čia. Kvadratus aptepti baltymu. Įpjautą kampą užlenkti į priešingą pusę (paveiksliukas čia). Taip pat užlenkti ir kitą kampą. Gausite tokį krepšelį. Kraštus dar patepti baltymu. Taip „apdoroti“ visus tešlos kvadratėlius.

Krepšelius sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. – kol gražiai pagels. Krepšelius atvėsinti, vidurį atsargiai paspausti šakute, kad tilptų daugiau kremo.

Ruošiame kremą. Trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus sumaišyti puode storu dugnu. Įpilti truputį pieno, dar kartą gerai išmaišyti. Tada supilti likusį pieną ir dėti puodą ant lėtos ugnies. Nuolat maišant masę užvirinti ir kaitinti tol, kol masė sutirštės (turėtų būti riebios grietinės tirštumo). Nepamirškite nuolat maišyti! Kai masė sutirštės, nuimti ją nuo ugnies, truputį atvėsinti ir sudėti sviestą. Išplakti mikseriu (mes tiesiog gerai išmaišėm šluotele).

Į atvėsusius krepšelius sudėti kremą. Viskas – galima smaližiauti.

Galima puošti vaisiais.

P. S.: Gavosi gan saldūs, tad kas nemėgsta saldžiai, reiktų dėti truputį mažiau cukraus.

Patarimas: Jeigu kremo mišinyje atsirastų kažkokių gumulėlių (pvz. mums kažko trynių kruopelių pasitaikė) – reikėtų dar skystą perkošti per sietelį.

Įvertinimas: fantastika!

Comments on: "Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su plikytu kremu" (5)

  1. Gabriela said:

    Sveiki, jau kelintą kartą gaminu šiuos pyragėlius. Labai skanu! Tik gal galit patarti, kaip padaryti taip , kad kremas būtų tokios spalvos? Man gaunasi kreminės spalvos, o nuotraukuose matau, kad jis yra geltonos spalvos. Patarkit

  2. Julija said:

    man gavosi skystas kremas, ką padariau ne taip?

    • Laba diena, Julija,

      variantas A: tiesiog per trumpai kaitinote;
      variantas B: per zema kaitra (temperatura). Cia jau sioks toks menas atrinkti temperatura, nes jeigu per zema – labai letai tirstes, bet jeigu temperatura bus per didele, gali pradeti svilti, sokti i gabalus… As, pamenu, padidindavau liepsna, pamazindavau, padidindavau, pamazindavau🙂 Cia, is tikruju, fiziniu jegu reikalaujantis darbas🙂

  3. Edita said:

    Sveiki, atrodo puikiai, bet.. sakykit, kas čia dabar – pirktinė sluoksniuota tešla, aaa? Aš jau norėčiau iš jūsų tikėtis aukštesnio pilotažo, o čia – pusgaminys🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: