mūsų asmeninis blogas

Reikės

~1 kg kiaulienos sprandinės
1 smulkinto svogūno (šalotas labai tiktų)
~2 smulkintų česnako skiltelių
~5-10 stambiai kapotų džiovintų slyvų arba abrikosų
~30 g sviesto
~200 g stambiai kapotų pistacijų (tinka ir su druska kepintos)
Baziliko lapelių (arba džiovinto)
Saujos džiūvėsėlių
Druskos, pipirų, …
Aliejaus

Gamyba:

Kiaulieną įpjauti „drugeliu“.

Mėsą įtrinti prieskoniais (druska, pipirais, kitais pagal skonį).

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, česnaką.  Pakepinti, kol svogūnai pasidarys skaidrūs.

Dubenyje sumaišyti kepintus svogūnus, česnakus, džiūvėsėlius, slyvas, pistacijas, baziliką, aliejų. Jeigu trūksta kokių nors prieskonių, galima pagal savo skonį pridėti.

Mėsą „ištiesyti“, ant jos sudėti įdarą (bent man tai jo liko), tvirtai suvynioti (nepersistengti, kad visas įdaras neišbyrėtų), sutvirtinti mediniais iešmeliais (dantų krapštukai, greičiausiai, bus per trumpi; išmelius galima nulaužti, kad nebūtų per ilgi) arba siūlu.

Įkaitinti orkaitę iki 180C.

Kol kaista orkaitė, keptuvėje arba skardoje, kurioje bus kepama, ant viryklės įkaitinti aliejų, apkepti vyniotinį iš visų visų.

Uždengti folija ir pašauti į orkaitę. Priklausomai nuo mėsos storumo, įdaro kiekio ir orkaitės, kepti turėtų apie pusantros-dvi valandas. Jeigu yra noras ir galimybė, galima vyniotinį apšlakstyti kas 10-20 minučių.

Iškepusią mėsą išimti iš skardos ir padėti šiltai 10-20 minučių.

Vyniotinį supjaustyti 2-3 cm storio griežinėliais.

Patiekti su norimu garnyru – bulvių koše.

Skanaus!

Įvertinimas: visai nieko. Deja, šį kartą nepavyko gražiai perpjauti ir bekepant sutrūko…

Comments on: "Kiaulienos vyniotinis su pistacijomis" (2)

  1. Tavo kepta mėsytė daug geriau atrodo, nei nurodytame tinklaraštyje🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: