mūsų asmeninis blogas

Originalus receptas:
380 ml kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (cornfakes)
150 g pakepintų gliaudytų žemės riešutų (stambiai pasmulkintų)
100 g cukruotų vyšnių (stambiai pasmulkintų)
100 g džiovintų spanguolių (stambiai pasmulkintų)
60 g cukruoto imbiero (smulkinto)
1/2 citrinos geltonosios žievelės (smulkintos)
2 šaukštų medaus
1/2 šaukštelio malto muskato
1/2 šaukštelio malto cinamono

„Adaptuotas“ receptas:
Skardinė (lygtais 385 g) kondensuoto saldaus pieno
250 g kukurūzų dribsnių (cornfakes)
virš 150 g pakepintų gliaudytų žemės riešutų (stambiai pasmulkintų)
saujelė džiovintų spanguolių
sauja razinų
1/2 citrinos geltonosios žievelės (smulkintos)
malto imbiero (nematavau)
malto muskato (nematavau)
malto cinamono (nematavau)
1 didelis šaukštas medaus (teko panaudoti dirbtinį, nors tikiu, kad tikras kitą skonį suteiktų)

Gamyba:

Visus produktus sudėti į dubenį ir išmaišyti. Visi produktai turi pasidengti skysčiu, tačiau varvėti neturėtų.

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Ant skardos patiesti kepimo popierių. Ant poperiaus formuoti sausainius. Galima tiesiog šaukštu arba paimti kokią formelę (geriau didesnę, nes komponentai pakankamai stambūs) ir šaukštu suspausti.

Kepti maždaug 10-15 minučių (pirmą kartą, turbūt buvo normaliai neįkaitus orkaitė – kepė 20 min.) – kol gražiai pageltonuos. Neišsigąskite – iškepę dar bus minkšti – sukietės vėsdami.

Rezultatas: mums ir visiems, kas ragavo, labai labai patiko!
Tikrai gaminsim dar kartą!

Comments on: "Kukurūziniai florentinai" (1)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: