mūsų asmeninis blogas

Reikia:

6 a.š. arbatžolių
300 ml pieno
100 ml grietinėlės (gali būti 10% rieb.)
4 a.š. želatinos (šįkart naudojom „Klingų“)
cukraus – pagal skonį (apie 2-3 v.š. Tiesiog paragaukit :))

Gamyba:

Želatiną užpilti 0,5 stiklinės šalto vandens, palikti išbrinkti. Užvirinti pieną, užpilti juo arbatžoles, palikti pritraukti, (~ 10-20 min. – priklausomai nuo arbatos), perkošti, sumaišyti su cukrumi ir grietinėle. Želatiną ištirpinti, supilti į arbatos-pieno mišinį. Išmaišyti, supilstyti į formeles ir dėti į šaldytuvą, kol sustings.

Galima tiekti su uogomis, uogiene, plakta grietinėle.

Desertas patiks mėgstantiems arbatą su pienu🙂

Įvertinimas: skanus desertas. Svarbu neperlaikyti arbatos, nes bus kartu. Galima bus gaminti dar kada…

Comments on: "Arbatos su pienu desertas" (7)

  1. Kažkas panašaus į panna cottą?

  2. Gundančiai atrodo!;p

  3. Bet kaip jį taip gražiai išimt iš formos? Man čia didžiausia paslaptis tokių desertų🙂

    • Peiliuku apipjauti sienele, o po to uzdeti lekstute ir apversti.
      Idealiu atveju – graziai iskrenta🙂

      Kitas variantas – kadangi yra su zelatina, tai tiesiog indeli panardinti i karsta vandeni –
      virsutinis sluoksnis siek tiek aptirpsta ir vuola🙂

      Aisku, visada galimybe bandyti zaisti su riebalais – sviestas, aliejus, purskiami riebalai…
      Taciau gali skoniui pakenkti…

  4. Labai skaniai atrodo, visuomet tokią geriu🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: