mūsų asmeninis blogas

Reikia:

30 g kambario temperatūros sviesto
3-4 v. š. cukraus pudros
½ stiklinės moliūgų tyrės (išvirti apytiksliai 120 g moliūgo)
1 lengvai išplakto kiaušinio
½ stiklinės pieno
2 ¼ – 2 ½ stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 v. š. cukraus pudros – apibarstymui.

Gamyba:

Dubenyje išplakti sviestą su persijota cukraus pudra iki vienalytės masės. Sudėti moliūgų tyrę, kiaušinį ir pieną. Atskirai persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai suberti miltus į sviesto-kiaušinio masę. Turi gautis kočiojama tešla. Jei ji limpa, galima įberti dar miltų, bet berti reikia po truputį (po valgomąjį šaukštą, kad tešla būtų ne lipni, bet ji turi būti minkšta!) Gerai būtų leisti pailsėti tešlai šaldytuve mažiausiai pusvalandį.

Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti ~2 cm storio blyną. Išpjauti stikline skrituliukius ir sudėti juos į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Patepti pienu (arba pieno – trynio plakiniu) ir kepti 220 laipsnių orkaitėje 10-12 min. Valgyti šiltus su pienu ar uogiene.

Tiesa, skonai-bandelės nėra labai saldūs, todėl mes į tešlą dėjom 4 v. š. cukraus.

Įvertinimas: vis dėlto kitą kartą gaminsim pagal klasikinį receptą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: