mūsų asmeninis blogas

Pavlova

Reikės:

6 kiaušinių baltymų (jeigu kiaušiniai dideli, užtektų ir 5)
300 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/2  arb. šaukštelio rūgšties (citrinų, obuolių acto…)

~300ml plakamosios grietinėlės (35% rieb.)

Šviežių vaisių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotus).

Gamyba:

Receptas nėra sudėtingas, bet jeigu su morengais nedraugaujate…🙂

Patarimas: Nebūtina, bet patarčiau cukrų pasmulkinti blenderiu – greičiau ištirps. 

Pirmiausiai atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus pradėti plakti, po truputį berti cukrų, įberti vanilinį cukrų, rūgštį.

Plakti iki standžių putų, kol pakėlus plakikį, kepurėlė lieka stovėti. Taip pat, kol ištirps visas cukrus (tarp pirštų nesijaus kruopelių).

Įkaitinti orkaitę iki mažiausios galimos temperatūros (~100-120 C).

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.

Ant popierius sukrėsti baltymus, suformuojant viduje duobutę (galima ir konditeriniu švirkštu suformuoti tokį kaip šulinį…)

Pašauti į orkaitę. „Kepti“ apie pusantros-dvi valandas.

Po to išjungti orkaitę ir palikti kelioms valandos arba pernakt (jeigu gaminate vakare) orkaitėje.

Lėtai auštant, neturėtų sukristi… Jeigu kepant atsirastų sutrūkimų ar šiek tiek pagelstų – nieko blogo, tačiau jeigu tai (pradeda geltonuoti, skilinėti) pasireiškia pakankamai anksti, reiškia temperatūra orkaitėje per aukšta.

Ataušus morengui, išplakti grietinėlę (siūlyčiau įdėti šiek tiek cukraus ir rūgštelės – citrinų, laimo, etc. – pagal naudojamus vaisius).

Morengą aptepti grietinėle, papuošti vaisiais.

Įvertinimas: labai skanu! Su šviežiais vaisiais labai gaivus – net nesijaučia kalorijų :) 

Comments on: "Pavlova" (2)

  1. ThingsWithLove said:

    Atrodo fantastiškai ! Gaila, kad nesimato kaip atrodo prapjautas🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: