mūsų asmeninis blogas

Purus želė desertas

Reikia:

2 pak. želė (naudojom Oetker želę, po 75 g pakelyje)

1 pak. želatinos (20 g, taip pat Oetker)

150 g cukraus (galit dėt mažiau ar visai nedėti, priklauso, kaip saldžiai mėgstate)

cukraus pudros (apvoliojimui)

Gamyba:

Želatiną užpilti 100 ml vandens ir pabrinkinti. Po 10–15 min. ištirpinti (NEUŽVIRINTI!). Želės miltelius supilti į 450 ml karšto virinto vandens, suberti cukrų ir maišyti, kol želė ir cukrus ištirps. Supilti želatiną į želę ir palaukti, kol truputį pravės (maždaug iki kambario temperatūros). Tada supilti masę į gilų platų indą ir plakti mikseriu apie 15–20 min., kol masė padidės maždaug tris kartus. Išplaktą masę supilti į maistine plėvele išklotą formą ir padėti į šaldytuvą (vėsiu metų laiku galima išnešti ir į balkoną) nakčiai. Ryte masę supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir apvolioti sukraus pudroje.

Pudra ištirpsta ir pasidaro blizgi…

Įvertinimas: liuks desertas! Tikrai gaminsime ir ateityje!

Comments on: "Purus želė desertas" (2)

  1. Jurga said:

    o cia kazkas panasaus i zefyrus? i mashmalows?🙂

    • Kad gal nelabai… Struktura galbut, taciau pats skonis ir visa kita – gal labiau pauksciu piena ar “sufle” primena…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: