mūsų asmeninis blogas

Lašišos pyragas

Reikia:

1 st. tarkuoto fermentinio sūrio

200 g šaldytos mielinės tešlos (naudojom „Mantingos“ tešlos lapelius)

1 st. ryžių (parašyta nebuvo, bet mes naudojom apvirtus)

200 g lašišos file (naudojom rūkytą, sušaldytą)

50 g sviesto

2 v. š. miltų

1 st. pieno

druskos ir pipirų

3 v. š. džiūvėsėlių

1 kietai virto kiaušinio

Gamyba:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą iškloti mieline tešla (dalį palikti viršui), sudėti ryžius, ant viršaus – lašišos file gabalėlius, užberti smulkiai sukapotą kiaušinį. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti, maišant supilti pieną, padažą užvirinti. Suberti sūrį, druską ir pipirus. Padažą supilti ant ryžių-žuvies-kiaušinio sluoksnio, pabarstyti džiūvėsėliais ir užkloti likusia mieline tešla. Kepti 45 min. 180 C temperatūroje.

Valgyti pravėsusį, nes iš karšto pyrago sūris išbėga ir būna nelabai estetiška🙂

Pastabėjimai: Skonis neblogas, bet kitą kartą bandysim su mažiau intensyvaus skonio žuvimi, nes nesam dideli žuvies mėgėjai…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: