mūsų asmeninis blogas

Reikės:

1/2 arb 1 stiklinės cukraus
2-3 stiklinės raudonojo vyno
Vanilės ankštis (arba vanilinio cukraus)
4 nedidelių kriaušių

100g sviesto
110g smulkaus cukraus
3 kiaušinių
100g tamsaus šokolado (galima perpus maišyti su pienišku)
100g migdolų miltų
2 šaukštų miltų

Gamyba:

Pirmiausiai dėl migdolų miltų – galima pabandyti paieškoti parduotuvėje, bet galima ir pasigaminti iš migdolų
(daryta pagal šiuos nurodymus).

Pirmiausiai reikia nulupti kriaušes, paliekant kotelį ir nupjaunant galiuką.

Nedideliame puode sumaišyti vyną, cukrų, vanilę. Užvirti. Sudėti kriaušes. Jeigu trūksta skysčio, kad apsemtų kriaušes, reikia įpilti vandens.

Kriaušes virti, kol suminkštės (šakute duriant turi lengvai persidurti) – nepervirti, nes pasidarys košė (ypač prie kotelio)…

Išvirtas išimti ir atvėsinti. Likusį skystį galima arba palikti kitam kartui, arba dar pavirus ir, jeigu reikia, pridėjus cukraus, pasigaminti skanų padažą…

Pyrago kepimui orkaitę įkaitinti iki 180C.

Dubenyje sutrinti cukrų su cukrumi iki purios masės. Plakant į masę po vieną įmušti kiaušinių trynius. Po truputį plakant supilti ištirpintą šokoladą. Į masę sudėti miltus ir migdolų miltus.

Kitame dubenyje suplakti baltymus. Baltymus sudėti į šokolado masę, atsargiai išmaišyti.

Į nedidelį kepimo indą (buvo kepta viename dideliame, bet būtų geriau kepti kiekvieną atskirai, nes pyragas vietom gavosi gerai iškepęs, o vidury skystokas) įdėti kriaušę ir užpilti šokolado mase, kad kriaušės galiukas kyšotų.

Kepti apie 20-30 min. Iškepus palaikyti apie 10 minučių, kad pravėstų.

Patiekti su vyno padažu (kaip aprašyta) arba mėgiama uogiene.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: