mūsų asmeninis blogas

 

Juk ne tik saldumynais gyvi esam… :) 

4 porcijoms reikės: 

4 vištienos ketvirčių;
400 g basmati ryžių (galima ir kitus mėgiamus);
4-6 laiškinių svogūnų (arba vieno-dviejų porų);
keleto česnako skiltelių;
4-6 cm imbiero šaknies;

Gamyba:

Į puodą sudėti vištieną, užpilti vandeniu. Į vandenį sudėti griežinėliais pjaustytus svogūnus (laiškus reikia supjaustyti 2-4 cm šiaudeliais) ir dalį imbiero (mažiau nei pusę). Įberti šaukštą-du druskos.

Nepamiršti nugraibyti putas! Kai užverda, sumažinti kaitrą iki minimumo, kad vos vos virtų (kiltų tik pavieniai burbuliukai iš dugno). Virti kol išvirs, ~20-30 minučių (galima pasinaudoti termometru – temperatūra vištienos viduje turi siekti 70-75 laipsnius). Vištieną išimti ir padėti šiltai. Sultinio neišpilti!

Keptuvėje (arba kitame puode) įkaitinti truputį aliejaus. Pakepinti susmulkintą česnaką ir likusį imbierą. Suberti perplautus ryžius, juos pakepinti. Į ryžius ipilti vištienos sultinio. Virti 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs.

Į lėkštę dėti vištieną, perpjauti į 3-4 dalis, nupjauti kaulo galiuką. Užpilti trupučiu sultinio ir sojų padažo (nebūtinai). Tiekti su ryžiais.

Skanaus!

P. S. Prie vištienos galima patiekti mėgiamo pagardo (dipping’o)

Comments on: "Azijietiškai virta vištiena" (4)

  1. oognaeast said:

    wa sita tai butinai bandysiu – tokio dar nemaciau. as azijietiskos wirtuwes fane:)

  2. Kažkaip virta višta man nelabai, nors šis receptukas paprastas, visai būtų idomu išbandyti.

    • Prisipažinsiu, man irgi virta vištiena nėra tas maistas, kuris skamba labai skaniai, tačiau pagal šį receptą visai patiko…🙂
      Gal kitą kartą truputį daugiau imbiero dėčiau (arba reikėtų leisti kiek ilgiau sultiny pamirkti)…

  3. Lita said:

    Sveiki. Paprastas, geras patiekaliukas, tik as nemegstu imbiero, tai dejau pastarnoko saknies(itarkavau).

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: