mūsų asmeninis blogas

Itališkos spurgos

Reikės:

300 g miltų
50 g cukraus
15 g sausų mielių (mes ėmėm 7 g)
250 g luptų bulvių
25 g sviesto
1 kiaušinis
125 ml šilto pieno

Gamyba:

Bulves išvirti. Suberti miltus, cukrų ir mieles į dubenį.  Bulves pertrinti per sietelį (ar kitaip susmulkinti, kad neliktų gabalėlių). Į dar šiltas bulves suberti miltų mišinį, minkštą sviestą, supilti šiltą pieną (mes sviestą išlydėm piene, virš verdančių bulvių garų – ir pienas sušilo, ir sviestas išsilydė🙂 ), įmušti kiaušinį. Viską suminkyti iki vientisos masės – turi gautis minkšta, truputį lipni tešla.  Iš jos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, iš jų padaryti 10 cm ilgio dešreles. Sujungti galus – suformuoti spurgą.  Spurgas dėti ant miltais pabarstytos (arba aliejumi išteptos) skardos, paliekant didesnius atstumus, ir palikti uždengtas apie 30 min. pakilti (turi padidėti dvigubai). Pakilusias spurgas išvirti aliejuje, dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Dar karštas spurgas apvolioti cukraus pudros ir cinamono mišinyje (apie 100 g cukraus pudros ir 2 šaukštai cinamono).

Valgyti dar šiltas. Labai minkštos, burnoje tirpstančios spurgos.

Tiesa, atvėsusios buvo jau nebe tokios skanios…

Comments on: "Itališkos spurgos" (4)

  1. oognaeastugne said:

    paskutinis sakinys geriausias:D

  2. Julija said:

    Įdomu, kas per skonis gaunasi. Žiedeliai tai labai prašosi būti suvalgyti🙂

  3. Mano vaikams patiktų🙂 Reiks pabandyt.

  4. Skonis isties labal labai geras…🙂
    Kol siltos, bulves praktiskai nesijaute (aisku, gal dar kazkiek nuo bulviu priklauso)…
    O spurgos tokios minkstutes buvo…

    P. S. Vietoj cukraus pudros-cinamono galima ir koki sokoladini padaza-glaju pasigaminti ar tik cukraus pudra naudoti – pagal skoni.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: