mūsų asmeninis blogas

Reikės:

1,5 stiklinės žemės riešutų
0,75-1 stiklinės saulėgrąžų branduolių
0,75-1 stiklinės razinų
3 kiaušinių baltymų (iš bėdos, turbūt, galima įdėti ir 1-2 visus kiaušinius)
0,5 stiklinės cukraus
200 g kepinių margarino
1,5 stiklinės miltų

Gamyba:

Pirmiausiai paruošiama tešla: į dubenį sudedame margariną ir miltus. Gerai išminkome iki vientisos tešlos ir padedame į šaldytuvą.

Kol tešla šaldytuve ilsisi, sausoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas (kol pradeda kvepėti). Po to – žemės riešutus. Dalį riešutų (~1 stiklinę ar mažiau) sudedame į kombainą (ar blenderį) ir sumalame beveik iki miltelių. Dedame pas saulėgrąžas. Kitus riešutus pasmulkiname, bet kad liktų gabaliukai (kaip ir kiek mėgstate). Dedame pas saulėgrąžas ir pirmus riešutus. Į tą patį indą keliauja ir razinos.

Baltymus su cukrumi išplakame iki putų (bet nereikia labai standžių putų – turi gautis pakankamai minkštos, skystesnės).

Išimame iš šaldytuvo tešlą. Supilame saulėgrąžų-riešutų-razinų mišinį. Gerai išminkome, kad riešutai gerai pasiskirstytų tešloje.

Supilame baltymus ir išmaišome.

Orkaitę įkaitiname iki 180C arba iki 160C (jeigu norite traškesnių – tuomet ilgiau keps ir bus sausesni).

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir šaukštu arba rankomis formuojame rutuliukus ir dedame į formą (labai didelių tarpų palikti nebūtina).

Kepame apie 20-40 minučių (priklausomai nuo temperatūros ir norimo traškumo).

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: