mūsų asmeninis blogas

Reikės:

1 stiklinės moliūgų uogienės (galima naudoti ir kitokią)

1 a. š. sodos

1 st. kefyro

0,5-1 st. cukraus (pagal skonį ir uogienės saldumą)

2 kiaušinių

2-2,5 st. miltų (tešla turėtų gautis grietinės tirštumo)

Gamyba:

Į uogienę įdėti sodą ir gerai išmaišyti. Palikti kelias minutes. Uogienė putos, tad jei palikot ją stiklinėj, padėkit kokią lėkštutę po ja, nes gali bėgti per kraštus. Tiesa, mūsų uogienė turbūt nebuvo pakankamai rūgšti, nes neputojo, tad įpyliau šaukštelį obuolių acto, (bet jei uogienė pakankamai rūgšti ir putoja, jo pilti nereikia).

Į uogienę supilti kefyrą, kiaušinius, cukrų, miltus, gerai išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais išteptą formą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėj apie 30-40 min.

Skanus pyragas. Labai tinka, jei turite uogienės, kurią reikia sunaudoti🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: