mūsų asmeninis blogas

Įdarytas moliūgas

Reikės:

vidutinio dydžio prinokusio molūgo (tokio, kuris tilptų į orkaitę :))

geros saujos ryžių

razinų, džiovintų abrikosų (kas ką ir kiek mėgsta)

cukraus (pagal skonį)

pieno

cinamono (arba vanilinio cukraus)

Gamyba:

Nupjauti moliūgo viršūnę, išimti sėklas su minkštimu. Atsargiai išskobti (nepažeidžiant moliūgo sienelių) moliūgo “mėsą”🙂 (nepamirštant ir “dangtelio”), ją supjaustyti mažesniais gabaliukais. Džiovintus vaisius nuplauti, pamirkyti, jei reikia – pasmulkinti.  Sumaišyti moliūgo “mėsą” su džiovintais vaisiais, įdėti saują ryžių, žiupsnelį druskos, cukraus, cinamono pagal skonį, viską išmaišyti. Į išskobtą moliūgą sudėti įdarą (jis turėtų užimti apie 2/3 moliūgo), iki įdaro viršaus pripilti pieno, uždengti moliūgą viršūnėle, galima apvynioti folija, dėti moliūgą ant skardos ir į įkaitintą iki 150-160 laipsnių orkaitę. Tokioje pirtelėje moliūgas šildysis ne mažiau kaip 2,5 valandos.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: