mūsų asmeninis blogas

Kad jau užderėjo pas mus daug moliūgų, nutarėme pasieškoti kokių nors šių daržovių panaudojimo būdų. Štai vienas iš jų🙂

Reikės:

500 g nulupto moliūgo

300 g vandens

160 g miltų

120 g cukraus

175 g kokosų pieno (galima pakeisti neriebia grietinėle)

2 kiaušinių

¼ a. š. druskos

Gamyba:

Supjaustytą moliūgą virti 300 g vandens, kol suminkštės. Tada sutrinti (galima blenderiu) ir atvėsinti.

Į dubenį sijoti miltus, berti cukrų, druską, pilti kokosų pieną (arba grietinėlę), sudėti moliūgų tyrę ir viską gerai išmaišyti. Sudėti išplaktus kiaušinius, dar kartą išmaišyti.

Formą patepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 175 laipsnių temperatūroje 35-40 min.

Valgyti su kokiu tik norite užpilu ar be jo.

Skanaus!

Comments on: "Moliūgų apkepas su kokosų pienu" (3)

  1. oognaeast said:

    tai ar skanus neparasei?😀

  2. jana said:

    Išbandžiau šį apkepą. Deja, jis man nepatiko. Keistas skonis, lyg kaip pudingo, toks neišraiškingas ir ganėtinai saldus. Atšalęs išvis nepatiko. Man trūko skonio išraiškingumo. Galbūt kitą kartą miltus keisčiau manų kruopom, išbrinkinčiau jas kokoso piene, o į moliūgo tyrę dėčiau citrinos žievelių ir sulčių. Dar gal tiktų įdėti ir kokoso drožlių.
    Na čia tik mano nuomonė, gal kam ir patiko

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: