mūsų asmeninis blogas

Reikės:

5 vidutinio dydžio rūgštesnių obuolių (nuluptų ir sutarkuotų burokine tarka)

250 g margarino

2 stiklinių miltų

1 stiklinės cukraus

4 kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų)

cinamono, vanilinio cukraus.

Gamyba:

Į dubenį suberti miltus, sudėti pasmulkintą margariną ir sudėti 4 kiaušinių trynius (baltymus padedam į šaldytuvą), tiesa, aš dar įdėjau dalį cukraus. Suminkyti tešlą, atgnybti apie 1/3 ir padėti į šaldiklį. Likusį gabalą tešlos iškočioti ir įtiesti į išardomą (nebūtinai) formą, padaryti bortelius.
Sutarkuotus obuolius sumaišyti su cinamonu (galima įpilti ir truputį cukraus). Dėti obuolius ant formoje įtiestos tešlos (aš dalį obuolių sulčių nuspaudžiau).
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų (galima įspausti citrinų sulčių), sudėti ant obuolių. Išimti iš šaldiklio likusią tešlą ir užtarkuoti ant baltymų. Dėti į  iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25-30 min.
Pyragą atvėsinti ir valgyti🙂
P.S.: Gavosi purus ir skanus pyragas. Tik man pasirodė, kad tešla šlapoka, netgi, lyg ir neviskai iškepus. Tai, sakau, gal reikėtų pabandyt vien pagrindą kept ir tada, sudėjus visus kitus priedus, kepti dar…

Comments on: "Pyragas „Obuoliai po sniegu“" (3)

  1. oognaeast said:

    laabai skaniai atrodo🙂

  2. Prieš kurį laiką tik šį pyragą obuolių sezono metu ir tekepdavau, taip jis mums patiko… o paskui užsimiršo. Bet va, nuotrauka prieš akis, ir vėl noooriu🙂 ačiū už skanų priminimą🙂

  3. Gabija said:

    Meginsiu pasigaminti, neatrodolabai sunku, tikiuosiu kad pavyks,nes nuotraukoje atrodo graziai🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: