mūsų asmeninis blogas

Obuolių pudingas

Kadangi rudenėja ir obuolių derlius prasideda, nutarėm (beveik savanoriškai) pasigaminti obuolių pudingą🙂

Reikės:

~ 1 kg nuluptų, nuvalytų ir supjaustytų obuolių (kuo smulkiau supjaustysit, tuo trumpiau virti reikės)

1 valgomojo šaukšto sviesto (gali būti daugiau, bo sviestu košės nepagadinsi:))

1/2 arba 1 stiklinės cukraus (priklauso nuo obuolių saldumo/rūgštumo)

vanilinio cukraus arba cinamono.

1-2 kiaušinių (priklauso nuo dydžio)

Gamyba:

Puode ištirpinti sviestą, sudėti obuolius. Kaitinti nuolat maišant, kol suminkštės. Kaitinant po truputį supilti cukrų. Kai jau turėsite obuolių košę, ją galite dar patrinti blenderiu, kad masė būtų vientisa (tuo metu puodą galite nukelti nuo ugnies). Susmulkinus obuolius, puodą dėkite atgal ant viryklės, berkite vanilinį cukrų arba cinamoną, išmaišykite. Galiausiai sudėkite išplaktą(-us) kiaušinį(-ius), ir nuolat maišant (!) kaitinkite, kol pasidarys vientisa masė.

Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir skanaukite kaip labiau patinka, pvz., ant batono, užsigeriant pienu🙂

Tiesa, ilgai laikyti, nors ir šaldytuve, nepatarina, nes vistik su kiaušiniais.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: