mūsų asmeninis blogas

Taip jau susiklostė vienam moliūgui darže, kad per savo gabumus nuklysti į kaimyno daržą per tvorą, teko jį anksčiau laiko nuskinti.

Kaip tam priežody – smalsumas katiną pražudė…

Ir negi išmesi gerą daiktą…🙂

Reikės:

~1 kg moliūgo mėsos;
svogūno;
kelių česnako skiltelių;
~1 l sultinio (natūralaus arba natūraliai iš kubelio);
~0,5 stiklinės kokosų pieno;
druskos, pipirų, muskato, ciberžolės/kario – prieskoniai pagal skonį;
kelių šaukštų sviesto arba aliejaus;

Gamyba:

Moliūgą supjaustyti riekelėmis, išrinkti sėklas ir sėklų minkštimą, nupjauti odelę, susmulkinti mažais gabalėliais (kuo mažesni, tuo trumpiau reikės virti). O jeigu neturite ką veikti ir (arba) norite ką nors nustebinti, galima nupjauti moliūgo viršūnėlę ir vidų išskobti šaukštu.

Svogūną nulupti, susmulkinti, apkepinti puode (arba keptuvėje) ant riebalų. Česnaką taip pat susmulkinti, įdėti prie svogūnų. Kai suminkštėja, sudedam moliūgus. Paprieskoniuojam.

Kepam keletą minučių, užpilam sultiniu (siūlyčiau pilti gal kiek mažiau pradžioje – praskiesti trintą sriubą lengviau, nei tirštinti…) ir verdam, kol moliūgai bus labai minkšti.

Tuomet trintuvu (aka blenderiu) sutrinam iki vientisos sriubos, įpilam kokosų pieną. Jeigu per tiršta, galima praskiesti sultiniu ar pienu.

Patiekti galima su skrebučiais ir (arba) moliūgų sėklomis.

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: