mūsų asmeninis blogas

Piemenų pyragas

Sveiki, visi!

Vasara, iš tikrųjų, toks laikas, kai valgio darymas yra šiek tiek nustumiamas į šoną. Nors valgyt reikia🙂

Dažniausiai pasitenkini pasrėbiant šaltbarščių ar kažko panašaus…

Šį kartą – šiltas receptas – piemenų pyragas.

Reikės:

~500 g maltos mėsos (jautienos arba kiaulienos-jautienos, nors manau, kad turėtų pavykti net ir su paukštiena)
morkos (arba 2, jeigu mažos)
svogūno
česnako kelių skiltelių
prieskonių (druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarinų ir pan.)
kelių pievagrybių galvučių
saujos žalių žirnelių (šviežių arba šaldytų)
bulvių košės (bulvės, pienas, sviestas)
fermentinio sūrio (~100 g)

Gamyba:

Pirmiausiai reikia pasigaminti bulvių košę (bulves išvirti, sutrinti, įdėti sviesto, įpilti pieno ir trinti trinti trinti, kol nebus kietų gabalėlių). Košė turėtų būti šiek tiek skystesnė, nes vėsdama kietėja (tirštėja). Aš nusprendžiau į bulvių košę įdėti tarkuoto sūrio.

Po to keptuvėje ant riebalų (sviesto ar aliejaus) pakepinti susmulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą (aš tarkavau) arba gabalėliais pjaustytą morką. Į keptuvę sudėti mėsą. Paprieskoniuoti. Kepti, kol bus beveik iškepę. Sudėti juostelėmis supjaustytus pievagrybius – dar pakepti. Ir sudėti žirnius – dar pakepti (jeigu švieži – trumpiau, jeigu šaldyti – šiek tiek ilgiau). Galiausiai įdėti saujelę čiobrelių, šiek tiek pakepti, uždengti dangčiu ir palikti kelioms minutėms (kad aromatas įsigertų).

Į kepimo indą sudėti mėsą. Ant viršaus – bulvių košę. Galima apibarstyti sūriu ir šauti į įkaitintą orkaitę, kol apskrus.

Kadangi viskas čia jau termiškai apdorota, tai kiek laiko kepsite, priklausys tik nuo to, kaip greitai pageltonuos košė (ar sūris).

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: