mūsų asmeninis blogas

Šis šokoladinis pyragėlis gali būti ruošiamas ir kaip „lavos“ keksiukas, tačiau su saviške orkaite nepavyko susitarti, todėl vienas pyragėlis gavosi kaip pyragėlis su vos vos skystu įdaru, o kitas – skystame įdare šokoladinio pyragėlio gabalėliai🙂 Vaizdelis nekoks, todėl geriau buvo net nefotografuot🙂

Produktai:

100 g šokolado (sako, kuo juodesnis, tuo geriau🙂 Naudojau tamsų)
~40 g sviesto
2 kiaušinių
0,5 stiklinės miltų
vanilės (tikros, esencijos ar cukraus)
~100 g cukraus (nebūtina, jeigu nemėgstate labai saldžiai ir šokoladas nekartus)
žiupsnelis druskos

Gamyba:

Šokoladą ištirpinti su sviestu garų vonelėje. Nukelti nuo garų. Įmaišyti cukrų, vanilę, druską. Įmaišyti miltus. Masė turi gautis šiek tiek tirštoka – kiaušiniai paskystins tešlą. Įmušus vieną kiaušinį – išmaišyti, tada įmušti dar vieną. Tešla turi gautis skystoka (panašiai kaip skystas medus ar kondensuotas pienas).

Nedidelius kepimui skirtus indelius ištepti sviestu, galima dar pabarstyti cukrumu – mažiau lips.

Įpilti tešlą į indelius (nepripilti pilno, nes kepant pakils).

Kaip jau minėjau, nustatyti tikslios temperatūros nepavyko🙂 Manau 180 laipsnių turėtų būti pats tas… Kepant apie 10 minučių, įdaras turėtų likti skystas, o apie 15 – pyragėlis bus be įdaro.

Iškeptą pyragėlį peiliu atskirti nuo formos (apipjauti) ir su pyragėliu į lėkštę apversti ir palikti kelioms minutėms atvėsti. Galima uždėti drėgną rankšluostį.

Nuimti indelį, uždėti ledų, grietinėlės, balto šokolado ar uogienės!

Skanaus!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: