mūsų asmeninis blogas

Varškės desertas „Dryžuotukas“🙂

Reikės:

2 pak. neriebios varškės (po 200 g),
1 mažas indelis grietinės,
2 pak. vanilinio cukraus (po 15 g),
1 pak. želatinos (15 g),
cukraus (pagal skonį)
dažiklių (mūsų atveju tai buvo vyšnių sirupas ir šaldytų mėlynių sultys, bet galite naudoti serbentų sultis, kakavą ir pan.),
0,5-1 st. vandens (želatinai).

Gamyba:

Užpilti želatiną vandeniu, palikti išbrinkti.

Varškę sumaišyti su grietine ir cukrumi. Viską sutrinti blenderiu iki purios masės.

Padalinti masę į tris lygias dalis. Vieną nudažyti vyšniomis, kitą – mėlynėmis, o trečią palikti baltą.

Ištirpinti ir atvėsinti želatiną. Supilti ją lygiomis dalimis į visas tris varškės mases.

Į indą (mes ėmėm plastikinį, kvadratinį, bet kitą kartą reiks imti mažesnį ir apvalų, nes masės nėra daug, tad jei norit, kad desertas būtų aukštesnis, indelis turėtų būti mažesnis. Truputį painiai aš čia…)

Taigi, pilam 4 valgomuosius šaukštus vienos masės tiesiai į indelio centrą. Tada imam kitos spalvos masę ir taip pat pilam 4 šaukštus į centrą. Tą patį darom ir su trčiąja mase.

Taip paeiliui supilam visas tris mases.

Padedam į šaldytuvą ir laukiam kol sustings.

Comments on: "Varškės desertas „Dryžuotukas“" (2)

  1. Na koks įdomus desertas, turėtų būti skanu..:)

  2. Kokios gražios spalvos🙂 Jau gundausi išmėginti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: