mūsų asmeninis blogas

Šiandien pavyko surasti laisvesnę minutėlė pasidžiaugti maisto gaminimo malonumu, todėl skubu pasidalinti saulėje džiovintų pomidorų pesto receptu.

Produktai:

5-6 džiovinti pomidorai (naudojau aliejuje);
sauja (~70 g) graikinių riešutų;
pilna sauja (apie pusę stiklinės) baziliko lapelių;
apie pusę stiklinės tarkuoto parmezano arba Džiugo sūrio;
nemaža skiltelė česnako (panaudojau dvi, bet tokio paragavus per pietus,
į darbą grįžti gali būti nemalonu – per daug);🙂
šiek tiek aliejaus (panaudojau nuo pomidorų);
druskos;
Galima pipirų, raudonėlio, rozmarino…

Gamyba:

Sausoje keptuvėje pakepinti riešutus. Į trintuvę arba blenderio indą sudėti riešutus, bazilikų lapelius, česnaką, druską, kt. prieskonius. Patrinti.
Sudėti pomidorus.
Stebėti, ragauti, pridėti pagal “situaciją”: aliejaus, prieskonių.

Kad atitiktų Jūsų norimą konsistenciją ir skonį.

Galiausiai sudėti sūrį ir sumaišyti šaukštu arba dar trumpai patrinti.

Skanaus.

P. S. Jeigu nusipirkote džiovintus pomidorus, o skoniu jie “kitokie” nei tie, kuriuos prieš tai buvote nusipirkę, šis receptas padės juos skaniai sunaudoti🙂

P. S. 2. Kažkur skaičiau, kad sandariai uždarytą šaldytuve galima iki 6 savaičių laikyti.

Comments on: "Saulėje džiovintų pomidorų pesto" (2)

  1. jana said:

    O kada d4ti pomidorus?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: