mūsų asmeninis blogas

Cannelloni su mėsa

Šiek tiek atsipūskime nuo saldumynų ir suvalgykime mėsos, paslėptos makaronuose…🙂

Produktai:

Makaronai (cannelloni) arba lakštai (lazanijai) ~ 10 vnt.
Faršas (mėgiamas) ~500 g
Fermentinis sūris ~200 g
Grietinės ~100-150 g
Svogūnas
Česnakas
Kiaušinis
Kumpis, kumpinė dešra arba šlapianka (nebūtinai)
Prieskoniai

Gamyba:

Pirmiausiai siūlyčiau pradėti nuo įdaro.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėti susismulkintą česnaką,
šiek tiek pakepinti ir sudėti taip pat susmulkintą svogūną.
Dar šiek tiek pakepinti.
Sudėti faršą (dažniausiai naudoju kiaulienos-jautienos – biresnis).
Kepant pastoviai maigyti, kad gabaliukai gautųsi birūs.
Sudėti prieskonius (druską, pipirus, rozmariną, baziliką, čiobrelį,…)

Dar pakepinti ir nuimti nuo kaitros.
Šiaip mėsa turėtų būti visiškai arba beveik iškepusi.
Galima palaikyti uždengus (arba atidengus – greičiau pravės,
tačiau prieskoniai labiau įsigeria uždengus).

Kol mėsa vėsta, apverdam makaronus.
Jeigu naudosite lazanijos lakštus,  kaip kad aš, reikėtų išvirti taip,
kad būtų galima susukti. Kad nesuliptų, dedu į lėkštę po vieną,
kiekvieną aptepdamas sviestu arba aliejumi.

Imam makaroną, įdedam faršą (Jeigu naudojat vamzdelį, tiesiog prikimškite,
kiek telpa…), suvyniojam ir dedam į kepimo formą (labai patogu – kekso skarda).

Jeigu liko nedaug faršo, galima jį suberti ant sukinukų.

Sudėjus visus makaronus į kepimo formą, sutarkuojame fermentinį sūrį.
Atskirame inde išplakame kiaušinį, sudedam sūrį, įdedam grietinę ir kumpį
(jeigu naudojam) – viską gerai išmaišome iki daugmaž vientisos masės.

Gautu marmalu “padažu” apipilame makaronus. Siūlyčiau pridengti folija pradžioje.

Kepti įkaitintoje temperatūroje, kol grietinės-sūrio-kiaušinio padažas
susiriša. Tuomet nuimti foliją ir dar pakepti, kol apskrus.

Skanaus!

Comments on: "Cannelloni su mėsa" (3)

  1. jau kaip nepernesu kai kalbedami apie maistas zmones ji aprasao kaip “marmala”, iskart nebesinori i recepta ziuret – supykina

  2. Nuosirdziausiai atsiprasome…
    Atsizvelgsime i pastabas…🙂

  3. Irena said:

    O man visai patiko “marmalas”😀 Bandysiu ir as su tuo “marmalu”😀😀😀 pasigaminti idarytu makaronu😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: