mūsų asmeninis blogas

Užfundino obuolių ir nebežinojom, ką su jais daryti – gal iškepti pyragą…

Pamenu, kad mama labai skanų pyragą kepdavo ir ilgai ieškojau internete
kažko panašaus…

Radau čia.

Reikės:

5 didelių obuolių
5 kiaušinių
stiklinės miltų
stiklinės cukraus
sviesto (kepimo formai patepti)
cinamono (obuoliams apibarstyti)
Galima valgyti su ledais…

Gamyba:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Pusę stiklinės cukraus suberti į trynius,
kitą pusę – į baltymus.

Baltymus išplakti iki standžių putų.

Trynius išplakti su cukrumi iki balsvos purios masės.

Atsargiai baltymus įmaišyti į trynius
(kažkur skaičiau, tarsi sniegą kasant),
įsijoti miltus, švelniai išmaišyti.

Kepimo formą patepti sviestu, supilti pusę tešlos,
sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus
ir cinamonu apibarstytus obuolius,
supilti likusią tešlą.

Kepimo laiką reikia stebėti…
Mūsų dujinėje, kurioje neaišku,
koks karštis nustatytas, iškepa per 30-40 min.

Skanaus!

Comments on: "Biskvitinis obuolių pyragas" (5)

  1. Šitas vienas skaniausių🙂

  2. Justė ;) said:

    Mano mėgstamiausias🙂

  3. o šaltas jis labai praranda skoni?🙂

  4. Rimantė said:

    Vakar kepiau šį pyragą. Skanesnio obuolių pyrago nesu valgiusi, tiesiog tirpsta burnoje, tikrai dieviškas skonis. Labai skanus ir šaltas. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Ačiū už puikų receptą🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: