mūsų asmeninis blogas

Vėsią pavasario dieną galima puikiai sušilti suvalgius dubenėlį
tirštos aštrios sriubytės Čili…

Produktai:

~0,5 kg jautienos (arba jautienos-kiaulienos) faršo
2 skardinės pupelių (galima skirtingų rūšių, pvz. aštriame padaže ir didelių)
2 skardinės luptų pomidorų
1/2 skardinės kukurūzų
kelios skiltelės česnako
nedidelis svogūnas
Tiršto pomidorų padažo (naudojam Vilkaviškio – nebūtinai)
čili pipiriukų (galima naudoti šviežią, džiovintą arba maltą)
kitų prieskonių pagal skonį (pvz. rozmarino, čiobrelio)
pusė nubraukto arbatinio šauktštelio cinamono
Tarkuoto fermentinio sūrio (patiekiant)

Gamyba:

Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti. Įberti susmulkintus česnakus, svogūnus. Pakepinti kelias minutes.
Sudėti faršą, įdėti prieskonių (pipirų, druskos), kepti maišant, kol daugmaž visa mėsa iškeps.

Skardinėje šakute (peiliu) susmulkinti pomidorus, sudėti į puodą.

Įberti pusę skardinės kukurūzų. Įdėti čili pipirus (galima daryti, kad būtų šiek tiek aštriau, nes dar reikės įdėti pupeles). Jeigu jaučiate, kad “kažko” trūksta, galima įdėti pomidorų padažo…

Galiausiai įdėti pupeles ir pusę nubraukto arbatinio šaukštelio cinamono. Patroškinti dar keletą minučių (kol pupelės sušils).

Galbūt cinamonas troškinyje nuskambės keistai, tačiau tikrai tinka!…
Pirmus keletą kartų viriau be jo, tačiau dabar visada dėsiu🙂

Patiekiant į dubenėlį įdėti žiupsnį tarkuoto fermentinio sūrio…

Comments on: "Aštri tiršta sriuba Čili" (2)

  1. La,

    o kam ta “Vilkaviskio” pylei, kodel nedejau pomidoru pastos ar daugiau luptu pomidoru?

  2. Pomidoru pasta ir pomidorai yra be priedu.
    Tuo tarpu, pvz. “Vilkaviskio” yra vienas is nedaugelio padazu, kur sudetyje pirmu numeriu irasyta pomidoru pasta… O papildomi priedai (rugstis, prieskoniai ir t.t.) suteikia toki “kazkoki toki” skoni… Nesakau, kad visada ji reikia deti, taciau man, kelis kartus idejus, pasitaise skonis…

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: