mūsų asmeninis blogas

Visai netikėtai pietums paruošta perlinių kruopų košė atitiko šios savaitės temą.

Dažniausios kruopos ant mūsų stalo – grikiai. Tačiau šiemet jų kainos nesvietiškos,
tad tenka ieškoti kažko naujo…

Pirmiausiai – kas yra perlinės kruopos?
Tai kruopos iš nulukštentų nesmulkintų šlifuotų miežių grūdų.

Vaizdelis galbūt nekoks, bet šiaip tikrai skanu!

O dabar – receptas:

~400 g perlinių kruopų

~500 g mėsos (naudojau kiaulienos kumpį)

1 morka

1 svogūnas

keletas česnako skiltelių

prieskonių (pagal skonį; naudojau druską, j. pipirus
ir persiladą – druska, česnakai, petražolės)

riebalų (aliejaus, sviesto, lašinukų)

Kruopas užmerkti, pamirkyti kiek yra laiko (pavyko išmirkyti apie valandą-dvi).

Mėsą supjaustyti gabaliukais (dėl dydžio – kaip kas mėgsta), česnakus, svogūnus susmulkinti gabalėliais, morką patogiausia burokine tarka sutarkuoti.

Puode (rekomenduojama storu dugnu) įkaitinti riebalus (naudojau aliejų – galima šiek tiek daugiau), pakepinti česnakus, svogūnus, morkas. Suberti mėsos gabaliukus, paprieskoniuoti mėsą. Apkepinti, kol mėsa nebus žalia.

Suberti pabrinkintas kruopas, įpilti vandens (jeigu turit natūralaus sultinio – iš vis fantastika :) ).

Palaukti kol viskas užvirs, sumažinti kaitrą iki minimumo, pridengti dangčiu ir kokią valandą tegul „pliupsi“.

Reikia nepamiršti pamaišyti (jeigu jaučiat, kad prie dugno pradeda „kabintis“ reikės dažnai maišyti), aš dar putas nugriebdavau. Jeigu vandens nedaug liko, o kruopos dar nepanašu, kad valgomos, įpilkite dar skysčio.

Nederėtų pamiršti, kad jeigu įpilsite vandens, reikėtų patikrinti, ar užtenka prieskonių.

Kai kruopos jau valgomos, bet vos vos kietokos, nuimkite nuo kaitros, įvyniokite šiltai ir palikite kad ir per naktį (kadangi košė buvo virta iš vakaro, ryte buvo dar vos vos šilta).

Mėsytė taip išsitroškino, kad net kramtyt nereikia – pati burnoje tirpsta.

 

P. S. Daug naudingos informacijos (ir praktiškų patarimų) radau čia.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: