mūsų asmeninis blogas

Negalėjom nesudalyvauti skanių savaičių nesaldžių bandelių savaitėje
ir nepasiūlyti bandelių su lašinukais.

Receptas – įkvėpėjas: forellės receptai.

 

Tešlai:

500 g miltų;

10-20 g šlapių mielių (jeigu daugiau – greičiau iškils);

250 ml pieno;

50 g cukraus;

50 g sviesto arba margarino;

1 kiaušinis;

žiupsnelis druskos.

 

Įdarui:

200 g lašinukų

(naudoju riebesnę š. rūkymo šoninę – būna daugiau kūdos mėsytės🙂 );

svogūnas;

žiupsnelis kvapniųjų pipirų, kitų prieskonių (pagal skonį).

Procesas:

Šiltame piene ištirpinti cukrų, mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišyti. Tešlą minkyti 10-15 min. ir palikti apytiksliai pusvalandžiui, kad pakiltų. Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyta šoninė (lašinukai) ir šiek tiek pakepinta. Į šoninę (lašinukus) suberiami prieskoniai, išmaišoma.

Pakilusi tešla iškočiojama 0,5–1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro. Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus, dedamas į skardą siūle į apačią. Paliekama 10–15 min. šiltai, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu arba pienu ir kepamos apie 20 min.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: