mūsų asmeninis blogas

Tiramisu

Kai yra proga ir laiko, dažniausiai gaminame Tiramisu…

Tiramisu – itališkas desertas, kurio, turbūt, kaip ir daugelio kitų itališkų patiekalų, yra labai daug variacijų.

Mes stengiamės gaminti pagal “klasikinį”, tačiau su šiokiomis tokiomis variacijomis…

Taigi… produktai:

500 g Mascarpone sūrio

4 kiaušiniai (jeigu parduotuviniai (dažniausiai tryniai labai maži), galima ir 5 paimti)

2 stiklinės cukraus (kas nemėgsta saldžiai, galima ir pusantros)

1 stiklinė ataušusios kavos (naudojam tirpią kavą be priedų su šaukšteliu cukraus)

šlakelis (arba daugiau :)) kavos likerio arba konjako (naudojam brendžiuką)

Cukriniai sausainiukai (“damų piršteliai”, savoiardi, lady-fingers) arba iš bėdos biskvitiniai sausainai

Šito gėrio dažniausiai prisiperkam iš anksto, kai randam, nes kai prireikia, parduotuvėj dažniausiai nerasi…

Kakavos apibarstymui.

(Galima visko ir perpus mažiau – bus mažiau)

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su didesne dalimi cukraus (~3/4) iki šviesios purios masės.

Sudėti Mascarponę, išmaišyti iki vientisos masės.

Išplakti baltymus su likusiu cukrumi iki standžių putų – svarbu nesuchaltūrinti, nes nebus gerai…
(Anksčiau plakdavom be cukraus, bet su cukrumi gaunasi vientisesnė masė, nėra jausmo, lyg atsiskirinėtų vanduo)

Įmaišyti į sūrio masę – išmaišyti iki vientisos masės.

Alkoholiuką įpilti į kavą.

Sausainius sudėlioti, kad uždengtų visą dugną. Užpilti kavos (mes ant kiekvieno sausainiuko šaukštu užpilam).

Ant sausainiukų dedam sluoksnį sūrio masės.

Tada vėl sausainiukai, kava, sūrio masė. Dažniausiai tiek ir gaunasi, tačiau jeigu lieka masės, galima dar vieną sluoksnį sausainių ir masės dėti… Svarbiausia, kad ant viršaus būtų sūrio masė.

Dėti į šaldytuvą nakčiai (arba bent 4-5 valandoms) – sausainiai peršlampa, nebebūna traškūs, įsigeria kavos ir sūrio skonis…

Prieš patiekiant apibarstyti kakava – jeigu per saldu, galima barstyti kartesnę kakavą, jeigu kavos per daug (ar per stipri, ar per mažai cukraus), galima naudoti saldžią (alia kakavos gėrimą). Kažkur skaičiau, kad šokolado drožles naudoja – bet nebandėme…

Comments on: "Tiramisu" (2)

  1. aušra said:

    Mmmm, labai skanu🙂

  2. […] truputį primenantis tiramisu, tik su […]

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: