mūsų asmeninis blogas

Savaitgalio pietūs

Marinuota sprandinė su daržovėmis

~ 500 g kiaulienos sprandinės, česnako, druskos, pipirų, vorčesterio padažo, naudojau šviežią rozmariną
maišelis šaldytų daržovių rinkinio (arba po saujelę žirnelių, morkų, žiedinių kopūstų – pagal skonį),
padažui – šaukštelis garstyčių ir šlakelis grietinėlės.

Sprandinės gabaliuką marinavau be druskos (keletas skiltelių česnako, šaukštelis vorčesterio padažo, pipirų, rozmarino lapelių) per naktį. Tada ryte įtryniau druska, dar palaikiau keletą valandų – papildomo skysčio neatsirado…

Tada apkepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių (keletą minučių – ne daugiau).

Tuomet į kepimo formą (su visais česnakais, rozmarinais ir t.t.), įpyliau vandens (~100 ml), uždengiau folija ir kepiau apie 40 minučių ant mažos ugnies (temperatūros mūsų orkaitė nerodo🙂 ).

Kol kepa, išviriau daržoves, žirnelius sutryniau blenderiu – su kitomis tingėjau terliotis…🙂

Po ~40 minučių nuėmiau foliją ir dar apie 10-20 minučių apkepiau be folijos.

Likusį skystį formoje perpyliau į keptuvę, įdėjau garstyčių, išmaišiau. Tuomet įpyliau grietinėlės (35%) ir dar pakepinau, kol sutirštėjo.

Mėsa gavosi labai sultinga!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: