mūsų asmeninis blogas

Čirviniai blynai

300 g miltų; 2 šaukštelių kepimo miltelių; 3/4 šaukštelio sodos; žiupsnelio druskos; 2 šaukštelių cukraus su vanile; 2 šaukštų cukraus; 3 didelių kiaušinių; 3 šaukštų su kaupu grietinės; 100 g lydyto sviesto; 1,5 puodelio pieno; 5 šaukštų aguonų; miltinio cukraus pabarstymui.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos ir atidedame.
Trynius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Supilame lydytą sviestą ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda. Įmaišome į skystąją tešlą. Suberiame aguonas ir išmaišome. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir švelniai įmaišome į tešlą.
Į įkaitintą elektrinę vaflinių blynų keptuvę (pradžiai šiek tiek pateptą aliejumi) dedame po tris kupinus šaukštus tešlos ir kepame, kol gražiai paruduoja.

Gavosi tikrai skanūs, neguminiai, tik su soda reik atsargiau.
Ir aš dar truputį aliejaus į tešlą įpyliau…
Valgėm su trintom braškėm ir plakta gietinėle.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: